De Mar zet unieke duurzame stap met wit dak

De Mar is de innovatieve voorloper als het gaat om houtskeletbouw in Nederland. Er wordt in de fabriek al decennia lang gewerkt aan de meest nauwsluitende daken, vloeren, wanden. Momenteel groeit de vraag naar casco’s, rijtjeswoningen en appartementen in HSB, maar ontwikkelt De Mar ook duurzame oplossingen voor de woningbouw in de toekomst.

Qua eigen duurzaamheid zet de houtskeletbouwer momenteel vindingrijke stappen door o.a. het wit maken van het eigen dak. Het dak, dat na 23 jaar eigenlijk compleet aan vernieuwing toe was, wordt nu wit gemaakt in plaats van afgevoerd. In de zomer creëert De Mar hierdoor een koelere werkomstandigheid voor haar collega’s. Daarnaast is het nodig voor de plaatsing van zonnepanelen om het dak gegarandeerd waterdicht te krijgen. Na de plaatsing van zonnepanelen kan het dak immers niet meer gerepareerd worden. Om oververhitting van panelen te voorkomen was het nodig de temperatuur omlaag te brengen. De isolerende coating levert ons verder een besparing in het energieverbruik op tot maar liefst 40%. En is het ThermaCote® milieuvriendelijk en dekkend op alle ondergronden. Een ware revolutie op het vlak van isolatie, zo blijkt.

De bijgaande beelden laten zien, dat we de temperatuur op het dak behoorlijk omlaag hebben kunnen brengen, van 57 naar 25 graden Celsius. Dit komt door de speciale formule van de ThermaCote® en een concentratie van ongeveer 80% keramische deeltjes. “Een heel goed resultaat dat boven onze verwachting uitstijgt”, zegt algemeen directeur Klaas Droog. “We werken bij De Mar elke dag aan energiebesparing in welke vorm dan ook”, zegt Klaas. Wil je meer weten over de visie van De Mar of wil je als architect of bouwaannemer sparren over de mogelijkheden in de houtskeletbouw? Bel 0566 – 624001 en vraag naar een collega van ons verkoopteam of stuur een bericht via www.demar.nl/contact.

ThermaCote® is een product van www.thermacote.eu.