Element Connect: de nieuwste innovatie in hout

De Mar ontwikkelt dakenconfigurator 

Na 4 jaar van ontwikkeling is De Mar, samen met Pardé BV, er in geslaagd om als eerste fabrikant in Nederland een parametrische dakenconfigurator te ontwikkelen. Hiermee kunnen werkvoorbereiders en architecten zelf ontwerpen en calculeren.

Het doel van de configurator Element Connect is het elimineren van het engineeringstraject, inzicht en transparantie geven in parameters die van invloed kunnen zijn op de prijs, het verkorten van doorlooptijden en het industrieel kunnen vervaardigen van Slim Maatwerk.

Element Connect rekent op basis van constructieve tabellen, afmetingen, detailleringen, kapvormen en dakkapellen tot wel 10.000 dakindelingen door en komt zo tot de mooiste of goedkoopste oplossing.

De dakelementen met unieke aanduiding worden in (zie bovenstaand) een winkelmandje zichtbaar met aantallen en prijzen. Momenteel is de zadelkap beschikbaar. Andere dakvormen volgen later.

De configurator wordt gefaseerd uitgerold in combinatie met een nieuw ontwikkeld dak, dat volledig automatisch vanuit de configurator geproduceerd kan worden.

Wil je meer weten over deze configurator, daken, casco’s of meerlaagse bouw in hout, neem dan contact op met

Klaas Droog | 06 – 1000 58 28
Mathijs van Kesteren | 06 – 123 92 803