Houtskeletbouwer De Mar krijgt subsidie voor ontwikkelen circulaire woningen

SNN, het Samenwerkingsverband van de drie Noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe heeft de subsidie aanvraag van De Mar voor de ontwikkeling van een circulair casco de aankomende 3 jaar gehonoreerd met een bedrag van maximaal EUR 2.000.000,- . Verwacht wordt dat ook de provincie Friesland hierop nog een aanvulling zal geven.

Dit stelt De Mar in staat om nog in 2020 met de productontwikkeling te starten. De Mar gaat deze plannen de komende jaren doorvertalen naar het prefabriceren van standaard elementen om een woning samen te stellen.

De samenwerking met Powered by Meaning, de circulair specialist in Nederland, stelt De Mar in staat om de juiste partijen, investeerders en afnemers te binden om vervolgens te komen tot een geïndustrialiseerde productie van deze elementen. Innovatieve stappen die De Mar nieuwe kansen biedt voor de toekomst, maar vooral het woningtekort in Nederland een boost in de juiste richting zal geven.

Door deelname in vele kennisnetwerken en jarenlange ervaring op het gebied van prefab bouwen komt continue de nieuwe kennis, nationaal en internationaal in beeld bij De Mar. De Mar is sinds haar oprichting al bezig met innovaties en heeft De Mar reeds diverse patenten verworven.

Recentelijk heeft algemeen directeur van De Mar, Klaas Droog, het voorzitterschap op zich mogen nemen van het Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB). Het NCB is een kennisnetwerk en heeft als missie partijen werkzaam in de woningbouwmarkt bij elkaar te brengen: vragende kant (corporaties), aanbieders en (toeleverende) industrie. Het NCB wil de transitie van de ontwikkel- en bouwsector van traditioneel naar conceptueel werken stimuleren en verbeteren binnen zowel het transactieproces als het aanbod va​n concepten. Een ontwikkeling die het totaalplaatje voor circulaire woningbouw tot een succes zullen maken.

Wil je contact met De Mar? Bel 0566 624 001.