Het jaar is weer voorbij, 365 dagen, 2.920 uur, 175.200 minuten, 10.512.000 seconden

15 januari 2020: Wat jammer dat de klok rond is, want hij houdt ons daarmee voor de gek. Het lijkt of we steeds weer opnieuw kunnen beginnen, we nieuwe kansen krijgen, maar in werkelijkheid is elke seconde die voorbij gaat er 1 minder die we kunnen beleven. We moeten daarom alles halen uit het leven. Elke seconde weer….

We moeten ons beseffen dat we nooit tijd kunnen kopen en dat we er allemaal even veel van hebben. Dat we zuinig moeten zijn op onszelf, onze tijd en onze omgeving. Ik vroeg laatst aan Julia mijn dochter, toen ze te veel vroeg van haar lichaam met het voetbal, de blessures bleven haar last maar geven; Hoe zou je omgaan met een auto als je wist dat je er in de rest van je leven maar één zou hebben? Toen zei ze, dan zou ik hem poetsen, steeds repareren en er zuinig op zijn. 

Zo is het ook met je lichaam zei ik. Wees er zuinig op want Je hebt er maar één. 

Dat geldt ook voor onze aarde. Er is er maar 1 van en de tijd tikt door. Éen aarde. Zijn we er zuinig op? Lees de kranten, kijk naar het journaal en trek je conclusies.

Bij De Mar heeft duurzaamheid altijd voorop gestaan. We scheiden afval, we halen mensen op voor het werk en brengen ze thuis, we hebben al 15 jaar zonnepanelen en we leveren een duurzaam product al 27 jaar lang.

Het zit in onze genen

In dit nieuwe jaar brengen we duurzaamheid naar een nieuwe standaard. We zetten een grote stap ,met de plaatsing van 500.000 kwh op het dak, naar een CO2 neutraal bedrijf. We elektrificeren ons petrol wagenpark. Auto’s, bussen, heftrucks. We komen met producten op de markt die demontabel zijn, herbruikbaar en de aarde niet verder belasten. 

Want duurzaam denken en doen begint niet morgen maar nu! 

Maar duurzaamheid gaat vooral om ons allemaal. Laten we zoeken naar middelen en methoden om het werk sneller, lichter en beter te maken. Laten we zorgen voor elkaar, door de helpende hand toe te steken als we zien dat het soms iets minder gaat met een ander. Maar laten we vooral zorgen voor onze familie, onze naasten, want die zijn uiteindelijk de belangrijkste in ons leven. Elke seconde weer….

Ik wens jullie een prachtig 2020. 

Klaas Droog, algemeen directeur De Mar