Meerlaagse gebouwen in houtskeletbouw koud kunstje voor De Mar

Foto: Een Futura zorg gebouw in meerlaagse houtskeletbouw. Samenwerking Van Vliet Bouw uit Aarlanderveen en De Mar.

De Mar is de toeleverancier in houtskeletbouw in Nederland en heeft haar koers voor 2020 gezet op meerlaagse gebouwen in houtskeletbouw. We kennen de optie van houtskeletbouw woning casco’s, maar daarnaast prefabriceert De Mar ook woning elementen in houtskeletbouw voor de seriematige bouw, villa’s en enkelvoudige bouw. Wat zijn de voordelen van bouwen met houtskeletbouw bij meerlaagse gebouwen? Wij vertellen het je graag.

Momenteel bouwt De Mar steeds vaker meerlaags. “Het grote verschil bij meer woonlagen is vanzelfsprekend de draagkracht en de brandwerendheid”, zegt commercieel directeur Erwin Faber. Meerlaagse bouw vraagt om nauwkeurigheid en dat zijn we bij De Mar van nature gewend. “We werken bij dit soort opdrachten intern en extern in teams. Voor optimale onderlinge afstemming en om een goed totaal overzicht te houden over het project.  Dit heeft als voordeel dat we van te voren weten wat we mogelijk tegen komen en hier vooraf op kunnen anticiperen”.

Houtskeletbouw heeft als voordeel dat het een duurzame vorm van bouwen is, maar ook de bouwsnelheid bevordert. Met prefab bouw is er altijd een constante (droge) bouwomstandigheid. Het weer is niet van invloed bij prefab en de fundering kan lichter van aard zijn. Wil je meer kennis over houtskeletbouw? Schakel een accountmanager van De Mar in via 0566 – 624 001. De ontwikkelingen in houtskeletbouw gaan snel. Met De Mar kun je bouwen op gedegen kennis in houtskeletbouw. We ontmoeten je graag.